#fallaimmaterial

Participa

Construïm falles amb els teus missatges

Pots enviar Paraules i Emoticones

Usa tota la teua creativitat i imaginació

Piula amb #fallaimmaterial.

Publica i comenta
al nostre facebook.

Fes click ací
per plantar la falla.

Explicació de la Falla

La Falla Immaterial 2017 és un projecte de ciència ciutadana que naix al caliu de la declaració de Les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

La iniciativa ajunta la tradició fallera, les xarxes socials i les dades massives per a construir, de manera col·laborativa, la primera falla de la història feta per una intel·ligència artificial.

La Falla Immaterial no està limitada per les lleis del món físic: és ubiqua, és anònima, és oberta i és dinàmica. La Falla Immaterial està cridada a provocar una evolució i un nivell de participació fins ara desconeguts en la festa fallera.

La Falla Immaterial aprèn de tu i s'auto-construeix. Si interactues amb ella no hi ha marxa enrere: ja formes part de la Falla Immaterial!

Què és la ciència ciutadana?
La ciència ciutadana proposa la participació del públic en general en projectes d'investigació científica. La col·laboració altruista de la població proporciona dades experimentals al mateix temps que genera una cultura científica en la societat.
Què pretén mostrar aquest projecte?
La Falla Immaterial ens fa prendre consciència del paper que juguen les noves tecnologies i l'anàlisi de dades en esdeveniments de caràcter massiu, així com la imatge que projectem a través de la nostra presència en les xarxes socials.
Quins valors promou La Falla Immaterial?
La Falla Immaterial s'alinea amb el programa marc de la Comissió Europea que fa referència a la Recerca i la Innovació Responsable (RRI). Per tant, promou valors universals com ara: la tradició, la tolerància, la diversitat, la transparència, l'ecologia, la igualtat... La Falla Immaterial no demana exclusivitat ni defensa el pensament únic. Ben al contrari, La Falla Immaterial és integradora i polièdrica.
Per què una Falla?
Les Falles de València són un calidoscopi de tradició i cultura que ens projecta arreu del Món. La Falla Immaterial només vol ser un humil vidre d'aquest meravellós enginy amb què jugar i passar bons moments. La Falla Immaterial no pretén substituir cap aspecte de la festa fallera ni canviar els seus actors primers i fonamentals: comissions, artistes, falleres i fallers.
Per què Immaterial?
La UNESCO caracteritza el Patrimoni Cultural Immaterial com allò «...tradicional, contemporani, vivent, integrador, representatiu i basat en la comunitat...» . La Falla Immaterial és només un exemple entre tantes altres iniciatives que poden ser descrites pels adjectius anteriors.
Què caracteritza a La Falla Immaterial?
La Falla Immaterial és col·laborativa, experimental, col·lectiva, perifèrica, universal, ubiqua, accessible, diversa, anònima, ecològica, participativa, generativa, oberta, dinàmica, pionera, innovadora, disruptiva, artificial, intel·ligent, tecnològica, autònoma, reactiva, comunicativa, proactiva, social, virtual i inclusiva.
De què depèn la forma de La Falla Immaterial?
Els monuments fallers mostren les paraules o les emoticones que els participants han dit amb més freqüència. La forma de les falles correspon amb la participació horària en franges de 2 hores, on els extrems corresponen amb la mitjanit. La falla efímera es construeix amb les dades de participació de la darrera hora i la seua forma és un reflex del nivell de participació quan dividim aquesta hora en franges de minuts.
Quina ciència i tecnologia hi ha darrere de La Falla Immaterial?
La Falla Immaterial es construeix mitjançant algorismes automàtics d'anàlisi de dades i fa servir les tecnologies web i mòbil. El coneixement d'aquestes disciplines es transfereix des del Màster en Ciència de Dades i el Màster en Enginyeria de Serveis i Aplicacions Web de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, que impulsa el projecte des del Campus de Burjassot-Paterna.
Quina és la política de tractament de dades?
La Falla Immaterial és anònima, no demana quotes ni obligacions, ni es posarà mai en contacte amb tu. La Falla Immaterial només processa els missatges compartits públicament amb ella a través de les xarxes socials i de la web del projecte. La informació processada no serà cedida a tercers i el seu ús estarà restringit a l'àmbit científic del projecte. Qualsevol persona té dret a accedir, a rectificar i a oposar-se en qualsevol moment al tractament de les seues dades segons allò disposat en la normativa aplicable, mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a dades@fallaimmaterial.com. Podeu llegir les condicions generals d'ús i la política de privacitat de dades de La Falla Immaterial.
Qui està darrerre de La Falla Immaterial?
L'equip que lidera el desenvolupament de La Falla Immaterial està format per:
Francisco Grimaldo i Emilio Soria (direcció); Eusebio Marqués, Juanjo Garcés i Emilia López (anàlisi de dades); Daniel García (programació); Alejandro Casasús (disseny), Carlos Fabre (comunicació).

Instruccions

#1 Participa

Digues qualsevol cosa que se't passe pel cap a La Falla Immaterial 2017 a través de les xarxes socials fent servir el hashtag #fallaimmaterial

#2 Comparteix

Envia els monuments fallers generats a través dels teus perfils socials. Descarrega la falla que més t'agrade i planta-la per tot arreu.

#3 La Cremà

Imprimeix i crema la teua falla preferida allà on estigues o gaudeix dels videos de la crema virtual.

La Plantà

On s'ha plantat La Falla Immaterial?

Fes clic ací per a plantar la falla que més t'agrade.

Acabes de plantar la teua falla
Descarrega't i planta una de les nostres falles

FallaF. Gran

FallaF. Infantil

FallaF. Efímera

Falla en F. en Valencià