@fallaimmaterial

Explicació de la Falla

La Falla Immaterial és una iniciativa de divulgació científica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València que apropa la festa fallera a l'avantguarda en enginyeria i ciència de dades.

El projecte Qubit presenta els nous avanços en computació quàntica d'una manera divertida i invita a viure unes falles molt quàntiques. Participa enviant la teua foto per les xarxes socials amb #fallaimmaterial.

Qubit és una instal·lació interactiva que t'invita a experimentar amb els dos fenòmens físics que es troben a la base dels nous avanços en computació quàntica: la superposició i l'entrellaçament.

La instalació es troba al claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i es pot visitar des del 20 de Febrer al 20 de Març de 2019.

Centre Cultural La Nau: Carrer de la Universitat, 2 València
Què pretén aquest projecte?
La Falla Immaterial pretén augmentar la cultura científica fent servir el context de les festes locals i la cultura festiva com a canal de transmissió.
Com puc participar en el projecte?
Explora el qbuit en 3D d'aquesta pàgina web i participa etiquetant les teues fotos per xarxes socials amb #fallaimmaterial. Visita també la instal·lació interactiva del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i viu una experiència quàntica.
Com puc saber més de computació quàntica?
Vine al Bar de Ciències sobre computació i mecànica quàntica que organitzarem el 12 de març (19h) a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània. Escolta el programa especial sobre quàntica de A Ciencia Cierta en CV Ràdio (podcast o en directe en la setmana de falles).
Quina ciència i tecnologia hi ha darrere de La Falla Immaterial?
La Falla Immaterial utilitza algorismes automàtics de captura i anàlisi de dades provinents de xarxes socials. El coneixement necessari per a desenvolupar el projecte es transfereix des dels estudis d'informàtica, multimèdia i ciència de dades de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, que es troba al Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.
Quina és la política de tractament de dades?
La Falla Immaterial és anònima, no demana quotes ni obligacions, ni es posarà mai en contacte amb tu. La Falla Immaterial només processa els missatges compartits públicament amb ella a través de les xarxes socials i de la web del projecte. La informació processada no serà cedida a tercers i el seu ús estarà restringit a l'àmbit científic del projecte. Qualsevol persona té dret a accedir, a rectificar i a oposar-se en qualsevol moment al tractament de les seues dades segons allò disposat en la normativa aplicable, mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a dades@fallaimmaterial.com. Podeu llegir les condicions generals d'ús i la política de privacitat de dades de La Falla Immaterial.
Per què una Falla?
Les Falles de València són un calidoscopi de tradició i cultura que ens projecta arreu del Món. La Falla Immaterial només vol ser un humil vidre d'aquest meravellós enginy amb què jugar i passar bons moments. La Falla Immaterial no pretén substituir cap aspecte de la festa fallera ni canviar els seus actors primers i fonamentals: comissions, artistes, falleres i fallers.
Per què Immaterial?
La UNESCO caracteritza el Patrimoni Cultural Immaterial com allò «...tradicional, contemporani, vivent, integrador, representatiu i basat en la comunitat...» . La Falla Immaterial és només un exemple entre tantes altres iniciatives que poden ser descrites pels adjectius anteriors.
Què caracteritza a La Falla Immaterial?
La Falla Immaterial és col·laborativa, experimental, col·lectiva, perifèrica, universal, ubiqua, accessible, diversa, anònima, ecològica, participativa, generativa, oberta, dinàmica, pionera, innovadora, disruptiva, artificial, intel·ligent, tecnològica, autònoma, reactiva, comunicativa, proactiva, social, virtual i inclusiva.
Quins valors promou La Falla Immaterial?
La Falla Immaterial s'alinea amb el programa marc de la Comissió Europea que fa referència a la Recerca i la Innovació Responsable (RRI). Per tant, promou valors universals com ara: la tradició, la tolerància, la diversitat, la transparència, l'ecologia, la igualtat... La Falla Immaterial no demana exclusivitat ni defensa el pensament únic. Ben al contrari, La Falla Immaterial és integradora i polièdrica.
Qui està darrerre de La Falla Immaterial?
L'equip que lidera el desenvolupament de La Falla Immaterial està format per:
Francisco Grimaldo (direcció); Emilia López i Emilio Soria (gestió i anàlisi de dades); Daniel García (programació); David Ibáñez (físic teòric); Alejandro Casasús (disseny).