@fallaimmaterial

...

Explicació de la Falla

La Falla Immaterial és una iniciativa de divulgació científica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València que apropa la festa fallera a l'avantguarda en enginyeria i ciència de dades.

Aquestes #Falles20 posa a prova el teu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Parla amb Xe-xe, aconsegueix el teu ninot i endus-te el Premi Sostenibilitat dotat amb 200€.

Què pretén aquest projecte?
La Falla Immaterial pretén augmentar la cultura científica i el grau de compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible fent servir les festes locals i la cultura festiva com a canal de transmissió.
Com puc participar en el projecte?
Respon a les preguntes del nostre xatbot, Xe-xe, i planta el teu ninot en la plaça de la Falla Immaterial. Si obtens la màxima puntuació, corresponent als ninots del faller o la fallera, participaràs en el Premi Sostenibilitat dotat amb 200€. Pots consultar les bases del premi en aquest enllaç.
Com es fa La Falla Immaterial?
La Falla Immaterial utilitza algorismes d'intel·ligència artificial per a guiar les converses amb el xatbot Xe-xe i per a l'anàlisi de dades provinents de xarxes socials. El coneixement necessari per a desenvolupar el projecte es transfereix des dels estudis d'informàtica, multimèdia i ciència de dades de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, que es troba al Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.
Quina és la política de tractament de dades?
La Falla Immaterial només processa els missatges compartits públicament amb ella a través de les xarxes socials i de la web del projecte. La informació processada no serà cedida a tercers i el seu ús estarà restringit a l'àmbit científic del projecte. Qualsevol persona té dret a accedir, a rectificar i a oposar-se en qualsevol moment al tractament de les seues dades segons allò disposat en la normativa aplicable, mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a dades@fallaimmaterial.com.
Per què una Falla?
Les Falles de València són un calidoscopi de tradició i cultura que ens projecta arreu del Món. La Falla Immaterial només vol ser un humil vidre d'aquest meravellós enginy amb què jugar i passar bons moments. La Falla Immaterial no pretén substituir cap aspecte de la festa fallera ni canviar els seus actors primers i fonamentals: comissions, artistes, falleres i fallers.
Per què Immaterial?
La UNESCO caracteritza el Patrimoni Cultural Immaterial com allò «...tradicional, contemporani, vivent, integrador, representatiu i basat en la comunitat...» . La Falla Immaterial és només un exemple entre tantes altres iniciatives que poden ser descrites pels adjectius anteriors.
Què caracteritza a La Falla Immaterial?
La Falla Immaterial és col·laborativa, experimental, col·lectiva, perifèrica, universal, ubiqua, accessible, diversa, anònima, ecològica, participativa, generativa, oberta, dinàmica, pionera, innovadora, disruptiva, artificial, intel·ligent, tecnològica, autònoma, reactiva, comunicativa, proactiva, social, virtual i inclusiva.
Quins valors promou La Falla Immaterial?
La Falla Immaterial s'alinea amb el programa marc de la Comissió Europea que fa referència a la Recerca i la Innovació Responsable (RRI). Per tant, promou valors universals com ara: la tradició, la tolerància, la diversitat, la transparència, l'ecologia, la igualtat... La Falla Immaterial no demana exclusivitat ni defensa el pensament únic. Ben al contrari, La Falla Immaterial és integradora i polièdrica.
Qui està darrerre de La Falla Immaterial?
L'equip que lidera el desenvolupament de La Falla Immaterial està format per:
Francisco Grimaldo (direcció); Emilia López i Emilio Soria (gestió i anàlisi de dades); Elena Álvarez, Gabriel Chaparro i Daniel García (programació); Alejandro Casasús (disseny).
Parla amb Xe-xe!
Explicació de la falla Ves a la plaça immaterial